Een lasergame thuis: zo doe je dat

Lasergamen op een kinderfeestje is een onwijs spannende en sportieve activiteit. Schuilen, laserstralen ontwijken, targets veroveren en zoveel mogelijk tegenstanders proberen te raken. Alles om die mooie prijs te winnen en de eer te hebben. Lasergamen is uiteraard ook heel erg goed geschikt voor andere feestjes en uitjes, zoals schoolactiviteiten, scouting, vrijgezellenfeesten, bedrijfs- en teamuitjes. Welk team of welke speler heeft uiteindelijk de meeste punten? Door het huren van onze lasergame set heb je in ieder geval de zekerheid dat er eerlijk gespeeld wordt. En nog mooier: dat allemaal tegen de scherpste prijs.

Een lasergame party thuis is echt onwijs handig als je over veel ruimte beschikt. Want het is niet alleen heel goedkoop, maar levert ook veel gemak. Stel je hebt een grote schuur, je woont op een boerderij of hebt een grote tuin, dan is het zo te regelen. Beschik je hier niet over, dan zijn er ook nog tal van mogelijkheden in je directe omgeving. Tover het gebied om tot een lasergame arena en laat de spelers onbeperkt lasergamen. Wij vertellen precies hoe je een lasergame voor thuis organiseert.

Wanneer kun je lasergamen thuis?

Ga je lasergamen voor thuis huren, dan levert dat enorm veel voordelen op. Zo hoef je niet een eind te rijden en kost het je veel minder tijd en moeite om alles voor te bereiden. Maar je zult je wel moeten beseffen dat je een geschikte locatie moet hebben. Woon je bijvoorbeeld in een appartement of rijtjeshuis, dan heb je vaak niet voldoende bewegingsruimte. Bovendien moeten er ook nog bunkers neergezet worden. 

Heb je dus niet genoeg ruimte, maar wil je wel veel gemak en dicht in de buurt lasergamen? Dan is een locatie in je directe omgeving perfect. Je hebt dan een lasergame feestje dichtbij thuis. Je kunt hierbij denken aan een voetbalveld, het bos, een sporthal of het park. Ga je het wel thuis organiseren, dan kan het in de schuur of tuin. Je kunt voor meerdere dagen spelen en net hoe lang jij maar wilt. De lasergame set voor thuis krijg je tevens een aantal dagen van tevoren binnen. En dat leidt tot het voordeel dat je vooraf nog kunt oefenen en alles op tijd klaar kunt zetten.

Wat zijn de voordelen ervan?

Lasergamen thuis biedt veel voordelen. Zo hoef je niet heel ver te rijden en heb je alles bij de hand. Je kunt dus niets vergeten en het drinken blijft  mooi gekoeld. En stel dat de bunkers ineens ‘s nachts zijn omgewaaid, dan kan je dit ‘s ochtends weer snel goed zetten. Je kunt uiteraard ook alles ‘s ochtends klaarzetten. En als er iemand ineens naar de wc moet tijdens het lasergamen, is dit geen drama. Daarnaast kun je eenvoudig alvast oefenen met wat spelers, zoals gezinsleden of buren. En je kunt zo even wat extra hulp vragen als het niet lukt met het klaarzetten van lasergamen thuis.

Verder kun je lasergamen zolang als je wilt. En heb je even geen zin meer, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een lasergame feestje thuis tussendoor cupcakes te versieren, te lunchen of cadeaus te geven. Je bent zo bij huis en hoeft dus niet ergens anders te gaan eten. Je kunt ook niets vergeten mee te nemen na afloop van het spel. En er hoeft geen stroom aanwezig te zijn, want de guns en targets werken met een draadloze verbinding, op batterijen. Ga je lasergamen thuis huren dan kan dit dus echt overal.

Allereerst zal je lasergamen voor thuis moeten huren. Je huurt het gewenste aantal lasergame geweren, die je vervolgens thuis geleverd krijgt. Daarna zul je het gebied om moeten toveren tot een lasergame arena. Dit doe je door bunkers neer te zetten, zoals dozen, pallets, landbouwplastic, hooibalen, gekantelde tafels of tonnen. En je kunt het lasergamen thuis ook heel realistisch laten lijken door gebruik te maken van camouflagenetten, rookmachines, een lichtenset, camouflage krijt en legerpetjes.

Spreek vooraf wel het speelgebied af en nodig de spelers uit. Verder is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om te bewegen. Zorg ervoor dat er een spelleider aanwezig is om de scores bij te houden en lees je goed in over hoe de laserguns, het spel en eventueel de spelvormen werken. Ga je lasergamen voor thuis huren, dan moet je nog wel zelf het eten en drinken regelen. Gelukkig kan dit zo vanuit huis. Vanuit huis heb je toezicht op alles en kun je tussendoor zo even frituren of iets anders bereiden voor de spelers. 

Een lasergame feestje thuis of in de buurt organiseren is dus helemaal niet zo moeilijk en biedt heel veel voordelen. Dus waarom zou je dat niet doen? Er kan onbeperkt gespeeld worden, je hebt alles dichtbij huis en het kost je weinig tot geen moeite om alles klaar te zetten. Ga je lasergamen voor thuis huren , dan maak jij het zo leuk als je maar wilt. Nieuwsgierig geworden?