Lasergame indoor en outdoor ideeën

Lasergamen op een kinderfeestje is een onwijs spannende en sportieve activiteit. Schuilen, laserstralen ontwijken, targets veroveren en zoveel mogelijk tegenstanders proberen te raken. Alles om die mooie prijs te winnen en de eer te hebben. Lasergamen is uiteraard ook heel erg goed geschikt voor andere feestjes en uitjes, zoals schoolactiviteiten, scouting, vrijgezellenfeesten, bedrijfs- en teamuitjes. Welk team of welke speler heeft uiteindelijk de meeste punten? Door het huren van onze lasergame set heb je in ieder geval de zekerheid dat er eerlijk gespeeld wordt. En nog mooier: dat allemaal tegen de scherpste prijs.

Wil je gaan lasergamen, maar heb je nog geen idee waar je het gaat spelen? Lasergamen kan zowel binnen als buiten. Er zijn echt tal van mogelijkheden. Je kunt lasergamen op speciale locaties, waarbij ze alles voor je regelen. Maar bedenk wel dat dit veel kosten met zich meebrengt. Een lasergame huren is een stuk goedkoper, maar dan zul je wel zelf de locatie moeten regelen. Ter inspiratie hebben wij wat lasergame indoor en outdoor ideeën voor jou op een rijtje gezet.

Wat zijn geschikte speelplekken?

Of je nu wilt lasergamen indoor in de school of buiten op een voetbalveld, het kan allemaal. Maar waar voldoet een geschikte speelplek aan? Het moet in ieder geval een ruime speelplek zijn, waar alle spelers voldoende ruimte hebben om te bewegen en er bunkers geplaatst kunnen worden. Wil je liever dat er al schuilplekken aanwezig zijn, dan is het bos of een gymzaal ideaal. Verder is het belangrijk dat het veld vrij is van obstakels en voorwerpen, zodat de spelers niet kunnen struikelen. Zeker als ze het in het donker spelen.

Heb je een perfecte lasergame indoor of outdoor locatie gevonden, dan kun je de ruimte omtoveren tot een geweldige lasergame arena. Maar hoe doe je dat precies? Maak de ruimte leeg en zet er bunkers neer. Daarbij kun je extra’s regelen, zoals rookmachines en een licht set. Op die manier lijkt het net echt. Maar wat als het ineens regent en je lasergamen buiten organiseert? Dan heb je gelukkig altijd tot 48 uur voor de reserveringsdatum recht op goed-weer-garantie. En anders kun je binnen lasergamen.

Lasergamen indoor locaties

Wil je lasergamen binnen spelen, dan zijn er hele leuke locaties waar je uit kunt kiezen. Je kunt uiteraard ook een lasergame bij bijvoorbeeld de avontuurfabriek huren, maar dan betaal je relatief veel en kun je maar een bepaald aantal uur spelen. Als je een lasergame set huurt zal je alleen de locatie, het eten en drinken en de voorbereiding moeten regelen. Qua lasergame indoor locatie kun je denken aan de school, kantoor, een grote schuur, sporthal, supermarkt, bouwmarkt, bedrijfshal of spookachtig verlaten gebouw. 

Lasergamen indoor heeft als voordeel dat het nooit erg is als het regent en je de ruimte overdags ook donker kunt maken. Zo zal lasergamen nog spannender zijn. Uiteraard kun je ook thuis lasergamen. En als je binnen gaat lasergamen hoeft de locatie dus niet veel te kosten. Is het op eigen locatie, dan betaal je dus alleen de lasergame set, het eten en drinken. Het enige wat jij moet doen is alles regelen, maar dat is heel eenvoudig. Denk aan obstakels klaarzetten, het spel begeleiden en zorgen voor voldoende eten en drinken.

Waar kun je lasergamen buiten?

Lasergamen op een outdoor locatie is echt heerlijk bij zomers weer. Maar ook als het iets frisser is, kan het prima te doen zijn. Lasergamen vergt immers veel energie, waardoor de spelers het snel warm zullen krijgen. Daarom is buiten lasergamen wel echt fijn. Maar aan welke locaties kun je dan denken? Lasergamen kan in het bos, op een voetbalveld, in een weiland, park, op het strand of bedrijfsterrein. Wil je een meer unieke locatie dan is een fort, de duinen, een eiland, woonwijk of boerderij heel gaaf.

Een lasergame outdoor locatie zul je wel duidelijk moeten afbakenen, anders raak je de spelers kwijt. Verder is het altijd handig als je een lasergame indoor locatie achter de hand hebt, zodat je de zekerheid hebt dat het lasergamen sowieso door kan gaan. In sommige gevallen verplaats je een uitje toch liever niet, zeker als het met een grote groep is. Wel is een lasergame buiten optimaal, omdat er dan vaak veel meer ruimte is dan dat je lasergamen binnen organiseert. Dat betekent dus meer beweegruimte.

Lasergamen in het bos

Lasergamen in het bos is heel populair bij de lasergame outdoor locaties. Het komt veel voor en is ook ideaal. Zo hoef je bijvoorbeeld geen bunkers meer te regelen en klaar te zetten bij lasergamen in het bos. En je kunt het heel spannend maken. Het is al een donkere locatie, maar door extra’s als camouflagenetten en -kleding, schmink en legerpetjes te regelen vallen de spelers minder op. En dat zorgt voor meer spanning, want je ziet minder snel jouw tegenstanders.

Verder kun je bij lasergamen in het bos ook heel goed targets huren en plaatsen. De bedoeling is dan dat je die van je eigen team verdedigt en die van het andere team verovert. Lasergamen buiten of indoor kan bovendien ook individueel tegen elkaar gespeeld worden. Of dat er op één persoon gejaagd wordt. Het is in ieder geval de bedoeling dat je de juiste tactiek vindt. Of je nu gaat rennen, kruipen of veel gaat schuilen, jij zal erachter moeten komen wat het beste werkt. 

Genoeg inspiratie opgedaan om lasergamen indoor of buiten te organiseren? Voor een lasergame uitje vol spanning en uitdaging weet je zelf nu welke locaties je kunt kiezen en waar je op moet letten. En uiteraard kun je voor extra sensatie hele leuke attributen bij de laserguns huren. Of je nu gaat lasergamen in het bos of ergens anders, het is geheel aan jou. Bij ons kun je een lasergame set huren in heel Nederland.