Een lasergame feest organiseren? 5 gouden tips

Lasergamen op een kinderfeestje is een onwijs spannende en sportieve activiteit. Schuilen, laserstralen ontwijken, targets veroveren en zoveel mogelijk tegenstanders proberen te raken. Alles om die mooie prijs te winnen en de eer te hebben. Lasergamen is uiteraard ook heel erg goed geschikt voor andere feestjes en uitjes, zoals schoolactiviteiten, scouting, vrijgezellenfeesten, bedrijfs- en teamuitjes. Welk team of welke speler heeft uiteindelijk de meeste punten? Door het huren van onze lasergame set heb je in ieder geval de zekerheid dat er eerlijk gespeeld wordt. En nog mooier: dat allemaal tegen de scherpste prijs.

Ga je een feest organiseren voor de vereniging, het bedrijf, de school, scouting of een andere groep? Dan is het heel gaaf en gezellig om te gaan lasergamen. Maar een geweldig groot lasergame feest organiseren gaat natuurlijk niet vanuit zichzelf. Jij zal het lasergame feestje zo moeten neerzetten dat het veel opwinding, plezier en gezelligheid met zich meebrengt. Je hebt hier alle vrijheid in. Om een idee te krijgen hebben wij alvast 5 gouden tips voor jou die je helpen bij het organiseren van lasergamen.

1. Afwisseling en korte rondes aanhouden

Lasergamen op een feestje of als uitje met een grote groep is echt heel leuk, maar vergt ook veel energie van de spelers. En dat is iets waar je wel rekening mee zal moeten houden. Daarom kun je bijvoorbeeld korte rondes van ongeveer 10 minuten aanhouden door teams af te wisselen. Zo kunnen de spelers tussendoor even op adem komen en wat eten en drinken. Vervolgens zullen ze die ronde erna met volle energie weer lasergamen. En dat zorgt ervoor dat het lasergamen, waar je het ook in Nederland doet, spannend en leuk blijft.

Ga je een langere tijd lasergamen op een feestje achter elkaar, dan is het fijn als er afwisseling in het spel zit. Op een gegeven moment wordt het immers minder spannend en misschien zelfs saai. Gelukkig hoef je niet het basisspel van lasergamen aan te houden, want er zijn nog veel meer spelvormen. Bij de set die je huurt kun je een uitleg van de varianten vinden. En als je een lasergame pakket gaat huren kun je het ook combineren met andere spellen door deze erbij te huren. Denk aan archery tag of bubbel voetbal.

2. Kies een lasergame locatie met obstakels

Wil je een lasergame feestje op touw zetten, zonder al te veel tijd en moeite erin te steken? Dan is het handig als de bunkers op de locatie al aanwezig zijn. Lasergamen kan overal in Nederland, dus dat voordeel heb je in ieder geval. Keuze genoeg. Qua locatie met bunkers kun je denken aan het bos, een sporthal, een boerderij, de school of kantoor. In een bos staan er namelijk bomen waar je achter kunt schuilen, in een sporthal zijn er springkasten, op een boerderij tonnen en hooibalen en op school of kantoor zijn er tafels die je kunt kantelen. Ideaal dus.

3. Beslis om een lasergame pakket te huren

Tevens is één van onze tips voor het lasergamen om lasergame guns te huren. En dan niet op locatie, maar echt een lasergame pakket. Je krijgt dan alles erbij geleverd en bent een stuk voordeliger uit. Daarnaast kun je het de hele dag spelen (niet één of twee uur) en met een onbeperkt aantal personen. Wat is er nou leuker dan dat? Jij bepaalt hoe groot het lasergame feest wordt. En dat niet alleen, lasergamen kan zelfs voor meerdere dagen op iedere locatie in Nederland. 

Wil je meer spanning en uitdaging in het spel brengen? Ook daar kan je voor zorgen door extra attributen erbij te huren. Bovendien heb je geen opslag nodig, bij het kopen van een lasergame set wel. En ga je die keer erop weer lasergamen, maar met een grotere groep, dan heb je altijd voldoende laserguns. Daarom is het huren van lasergame guns heel verstandig. Je betaalt geen borg, hebt altijd recht op mooi-weer-garantie en profiteert in het weekend van extra voordeel. Ga je op zaterdag een lasergame pakket huren, dan krijg je zondag er kosteloos bij.

De voordelen van lasergame guns huren

Een lasergame pakket huren is zeer voordelig. Je betaalt geen borg, hebt altijd mooi-weer-garantie en weekendvoordeel.

Valsspelen is verleden tijd vanwege de anti cheat functie.

Je kunt tot een onbeperkt aantal lasergame guns huren.
Je kunt de hele dag door spelen. Wanneer, hoelang en waar je maar wilt.
Je hebt de mogelijkheid om extra features te huren.

4. Regel leuke extra’s voor meer spanning en sensatie

Lasergamen op een kinderfeestje moet natuurlijk wel veel spanning en sensatie opleveren. Onze lasergamen tips zijn dan om het bij zonsondergang, ‘s avonds of in een donkere ruimte te organiseren, waar je ook gaat lasergamen in Nederland. En leuke extra’s kunnen hier goed bij helpen. Zo heb je de optie om extra attributen te huren, als rookmachines, een lichtenset met 5 lampen, targets en camouflagenetten. Verder kun je er zelf wat dingen bij regelen, zoals schmink, leger bandana's en walkie talkies. De ervaring en beleving wordt dan een stuk leuker.

5. Beloon de spelers na het lasergame feestje

Eén van de belangrijkste tips voor lasergamen is om de motivatie tijdens het feestje hoog te houden. Het is immers het allerleukst als iedereen alles zal geven om te winnen. En dat ze daarbij samen met hun team een juiste tactiek vinden om zoveel mogelijk tegenstanders te raken. De spelers zullen daardoor beter en nauwer gaan samenwerken. Maar hoe zorg je hier nu voor? Wat dacht je van het uitreiken van prijzen na afloop. Zo kun je denken aan medailles, een beker, zak snoep en nog veel meer.

Daarnaast is het echt aan te raden om bij een groot lasergame feest na afloop een barbecue, borrel, lopend buffet, friet-, pizza- en/of ijskar te regelen. Na een inspannende activiteit mogen de spelers namelijk wel beloond worden. Met deze tips kun je zelf aan de slag gaan, waar je ook gaat lasergamen in Nederland. Door bij ons een lasergame pakket te huren geef jij jouw eigen draai aan jouw lasergame feestje. En kun je er vanuit gaan dat het gegarandeerd een onvergetelijke dag wordt.